joi, 18 mai 2017

pregatirea corpului pentru ramadan

Trebuie sa ne pregatim corpul inainte de Ramadan cu 3,4 zile facindu-ne smoothiuri din fructe si legume sau supa de legume si sa consumam pe parcursul intregii zile la toate cele 3,4 zile Ingredient pentru o portie ( putem sa facem 3 astfel de portii pe parcursul intregii zile ) Prima zi inainte de post – suc roz de sfecla rosie ( o sfecla,1buc ghimbir,2 sau 3 curmale,1 pahar lapte de migdale,) A doua zi – ghimbir,vanilie,spanac ( 1 banana,jum cana mango sau ananas,1 cana lapte migdale,putina vanilie,jum buc ghimbir,jum spanac sau kale putin la abur 1 min. ) deasupra fisii de cocos Si a treia zi – banana cu carob ( 2 banane,3 curmale,2 linguri carob aternativa la cacao, ¼ o fi 2 jum pahar lapte de migdale sau cocos,jum lingura vanilie ) Sau se poate consuma in toate cele 3 zilele supa cu legume,sau Kitchari ( e tocanita din orez si linte ) KITCHARI DIN LINTE ROSIE 6 cani de apa 1 cana orez basmati 1 cana de linte rosie 3 linguri de ulei de avocado/masline 1 bucata de ghimbir, de marimea unei alune, taiata marunt 2 linguri de nuca de cocos rasa 1 bucatica de coaja de scortisoara 5 cuisoare intregi ½ lingurita de coriandru seminte 1 varf de lingurita de cardamom macinat 1 varf de lingurita piper negru 3 foi de dafin ½ lingurita turmeric ¼ sare Nu va speriati de denumirea unora dintre condimente, toate se pot gasi in magazinele de specialitate si chiar in supermarketuri. Spalati lintea de cateva ori cu apa rece si lasati-o la inmuiat o ora daca aveti probleme cu digerarea leguminoaselor. Infierbantati uleiul intr-o oala, reduceti focul la minim si apoi adaugati semintele de coriandru, scortisoara, cuisoarele, frunzele de dafin si ghimbirul. Amestecati putin pana cand semintele incep sa sara. Adaugati apoi nuca de cocos, turmericul, frunzele de coriandru, piperul negru, cardamomul, orezul, lintea spalata si scursa de apa, sarea si amestecati incet pana cand ingredientele se omogenizeaza. Adaugati apoi cele 6 cani de apa si lasati sa fiarba pentru 5 minute fara capac. Reduceti focul la minimum si lasati sa fiarba cu capacul usor intredeschis 10-15 minute, pana cand orezul si lintea sunt fierte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.